unpocoloco.blogg.se

Dricka några klunkar vatten på stan = 1 års fängelse

Publicerad 2014-08-08 18:10:25 i Allmänt,

Efter att ha misshandlat levern alldeles för länge var det hög tid att bjuda den på en spa-weekend. Målet stavades Brunei. Lika bra att få det sagt på en gång: Åk aldrig hit. Speciellt inte under ramadan. Oh My Fuckin' God. Från soluppgången klockan 04:45 tills den går och lägger sig, runt 18:45 så är det totalt förbjudet att intaga någon som helst föda, dryck eller cigarett. Straffet för att bryta mot denna lag som implementeras på såväl bofasta som turister är böter på 4000 U$D och/eller 1 års fängelse. Alla restauranger och kafeer har ändå öppet hela dagen och glasskiosken likaså. Tur att Sameer påminde mig när jag var på väg att köpa en inbjudande blåbärsglass. Alkohol och cigaretter är förbjudna att sälja i hela landet. När vi köpte vatten var vi tvungna att smyga in på en toalett och dricka medan kompisen höll vakt. Behöver jag ens nämna att Brunei införde Sharialagar i maj i år. Om man är gift kan mannen inte dömas för våldtäkt på sin fru så länge hon är 13 år. 13 år!!!!!! Man vill bara spy... För er som minns historian hade sultanens yngre broder ett harem med ett fyrtiotal kvinnor där ett flertal unga flickor utnyttjades sexuellt.

I varje tidning figuerar sultanen på bilder. Mer eller mindre på varje sida och i slutet av ramadan får folket bege sig till sultanens palats (världens största privatbostad med inte mindre än 256 badrum) för att kyssa sultanens hand. Maaan, fuck that bitch!!!
 
Två nätter och tre dagar var mer än tillräckligt och det roligaste med Brunei var att åka därifrån. Bussresan till den Malaysiska delen av Borneo tog åtta timmar och passet fylldes med lika många stämplar. Först ut från Brunei och in i Malaysia. Sedan ut från Malaysia och in i södra Brunei. Nu är vi uppe i fyra stämplar. Ännu en gång ut från Brunei och in i Malaysia. De avslutande två stämplarna kom genom att åka ut från Malaysia och in i, håll i er nu, Malaysia. Ja, ni läste rätt. Det var nämligen två olika regioner. 

Det hade gått cirka 1 minut och 37 sekunder efter att bussen stannat innan en kall öl letade sig in genom läpparna, fuktade gomseglet, kylde ner strupen och coolade hela systemet. Låter som en alkis måhända men Brunei måste gå och lägga sig. Det enda som vi uppskattade var maten och att det var rent på gatorna.

Likt ett barns suktande väntan kvällen innan julafton såg vi fram emot att dyka med sköldpaddor på Turtle Island och vandra på hängbroar i regnskogen. Hängbroar uppförda av rep och plankor 30 meter upp i luften genom världens äldsta regnskog, mer än dubbelt så gammal som Amazonas. Trodde vi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det vackraste i Brunei
 
 
 
 
 
 
 
Kampang Ayer - husen pa vattnet
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Framme i Malaysia blev belöningen en trerumslagenhet med en fet swimmingpool 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Micke Bulan Presidenten

Publicerad 2014-08-08 23:16:24

Gillar T-shirten..hahaha..borde va dodstraff dar cge

Postat av: Kalle/farsan

Publicerad 2014-08-09 21:38:56

HA HA HA............ Otroligt roligt skrivet och bra! Tur att ni klarade er från fängelse, tror inte jag gjort det:-) Jag menar så glömskt som jag är. dvs...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela